Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stora, maffiga chocolate chip cookies

(14 kommentarer)  
Stora, maffiga chocolate chip cookies Stora, maffiga chocolate chip cookies
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Stora, maffiga chocolate chip cookies

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan.
  3. Rör ihop smält smör, farinsocker och socker i en annan skål. Häll i vaniljsocker, ägg och äggula och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt. Tillsätt mjölblandningen och rör ihop, rör inte för länge.
  4. Blanda i den hackade chokladen.
  5. Lägg kakdegen i små högar på plåt med bakplåtspapper (någon deciliter deg per hög). Det bör få plats sex kakor per plåt, sprid ut dem ordentligt.
  6. Grädda sedan kakorna i ca 15 minuter, tills kanterna fått lite färg. Låt de färdiga kakorna svalna några minuter och förflytta dem sedan till ugnsgaller.

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • Indolore 23 september 2008

    Fantastiska kakor! Har blivit en stor favorit hos bl.a. pojkvännen som inte kan få nog av dem!

  • barbapapa1 9 april 2010

    Vill prova dessa. ;)

  • ingback 17 oktober 2010

    Verkligen jättegoda kakor! Jag ville inte ha så gigantiska kakor så jag gjorde dem lite mindre än i receptet och fick runt 30 st. Det här receptet tänker jag verkligen spara :)

  • jecki 18 januari 2011

    Jag hade inget farinsocker hemma så jag tog ljust muskovadosocker istället och OJ så goda de blev!

  • Lenitsa 7 april 2011

    MEN.......... hur är det nu, ska det vara bakpulver eller bikarbonat?? Ingen som reagerat??

  • eken21 4 november 2011

    man kan använda vilken sorts choklad man vill är även gott med blåbär och tranbär i. ersätt den mörka chokladen med vit choklad istället super goda.

  • Eleenn 4 mars 2012

    Undrar detsamma bakpulver eller bikarbonat? Vad har ni använt?

  • cissilisa 19 september 2012

    Fantastiska, och roliga att baka! Jag använde bikarbonat. Hade m&m i ena halvan, och såna där (överblivna) påskägg i småbitar - mums =)

  • Miaria 25 januari 2013

    Ja, jag vet inte vad jag gjorde för fel men bra blev det inte. Hade i exakta mått av ingredienserna o exakta tiden i ugnen men men men. Dom flöt inte ut. Blev smuliga o torra. Ska testa med lite mindre mjöl o socker nästa gång. // MIaria

  • krispa 3 februari 2013

    Jättegoda! Enkla att göra. Jag blandade mörk och ljus choklad och det blev både snyggt och gott. Hade inte farinsocket så jag tog ljust muscavado istället. 5 starka poäng till dessa mumsiga kakor!

  • Lolisosa99 14 mars 2013

    Hur många gram choklad ungefär

  • Bitterkatt 16 april 2013

    Bakade dessa till min klass, och de blev riktigt goda! Uppskattades i klassen, så jag är riktigt nöjd med receptet :) Kommer definitivt att baka dessa igen!

  • Forellen 27 november 2014

    Kakan är så god att man kan gråta. Har prövat andra recept på samma sorts kaka, men detta är bäst. Åh, och jag har använt bikarbonat istället för bakpulver. Gör dem mycket godare enligt min åsikt. :)

  • karan95 3 januari 2017

    Väldigt goda kakor. Släng in nötter med chokladen så blir det ÄNNU GODARE! OBS: Se till att temperaturen samt tiden är exakta. Kakorna blir lätt brända om temperaturen är för hög/för länge inne i ugnen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.