Stora, maffiga chocolate chip cookies
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan.
- Rör ihop smält smör, farinsocker och socker i en annan skål. Häll i vaniljsocker, ägg och äggula och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt.
Tillsätt mjölblandningen och rör ihop, rör inte för länge.
- Blanda i den hackade chokladen.
- Lägg kakdegen i små högar på plåt med bakplåtspapper (någon deciliter deg per hög). Det bör få plats sex kakor per plåt, sprid ut dem ordentligt.
- Grädda sedan kakorna i ca 15 minuter, tills kanterna fått lite färg. Låt de färdiga kakorna svalna några minuter och förflytta dem sedan till ugnsgaller.
Publicerat den
31 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantastiska kakor! Har blivit en stor favorit hos bl.a. pojkvännen som inte kan få nog av dem!
Vill prova dessa. ;)
Verkligen jättegoda kakor! Jag ville inte ha så gigantiska kakor så jag gjorde dem lite mindre än i receptet och fick runt 30 st. Det här receptet tänker jag verkligen spara :)
Jag hade inget farinsocker hemma så jag tog ljust muskovadosocker istället och OJ så goda de blev!
MEN.......... hur är det nu, ska det vara bakpulver eller bikarbonat?? Ingen som reagerat??
man kan använda vilken sorts choklad man vill är även gott med blåbär och tranbär i. ersätt den mörka chokladen med vit choklad istället super goda.
Undrar detsamma bakpulver eller bikarbonat? Vad har ni använt?
Fantastiska, och roliga att baka! Jag använde bikarbonat. Hade m&m i ena halvan, och såna där (överblivna) påskägg i småbitar - mums =)
Ja, jag vet inte vad jag gjorde för fel men bra blev det inte. Hade i exakta mått av ingredienserna o exakta tiden i ugnen men men men. Dom flöt inte ut. Blev smuliga o torra. Ska testa med lite mindre mjöl o socker nästa gång. // MIaria
Jättegoda! Enkla att göra. Jag blandade mörk och ljus choklad och det blev både snyggt och gott. Hade inte farinsocket så jag tog ljust muscavado istället. 5 starka poäng till dessa mumsiga kakor!
Hur många gram choklad ungefär
Bakade dessa till min klass, och de blev riktigt goda! Uppskattades i klassen, så jag är riktigt nöjd med receptet :) Kommer definitivt att baka dessa igen!
Kakan är så god att man kan gråta. Har prövat andra recept på samma sorts kaka, men detta är bäst. Åh, och jag har använt bikarbonat istället för bakpulver. Gör dem mycket godare enligt min åsikt. :)
Väldigt goda kakor. Släng in nötter med chokladen så blir det ÄNNU GODARE! OBS: Se till att temperaturen samt tiden är exakta. Kakorna blir lätt brända om temperaturen är för hög/för länge inne i ugnen.