Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Storbiff i panna

 
Skriv ut

En vardagsklassiker..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Fräs den i 1 msk smör.
  2. Lägg färsen i en bunke och blanda med den stekta löken och ägget.
  3. Blanda mjölk, ströbröd och potatismjöl i en liten skål. Rör ner köttfärsen. Smaksätt med sambal oelek, paprikapulver, salt och svartpeppar.
  4. Lägg resten av smöret i stekpannan. Forma sedan en stor biff som täcker hela stekpannan.
  5. Stek biffen ett par minuter. Dela biffen i fyra-sex bitar innan du vänder den. Stek även den andra sidan ett par minuter.
  6. Gör såsen. Blanda grädde, soja, fond, vitlök, salt och svartpeppar. Häll blandningen över biffen i stekpannan. Låt koka upp. Servera med kokt potatis och lingonsylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.