Det här är en riktigt chokladklassiker som får en blommig fyllig smak av mörk stout. Stout är ett mörkt öl. Våga prova!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en rund form, 22-24 cm i diameter eller täck den med bakplåtspapper.
- Blanda kakao, mjöl, socker, salt och bikarbonat i en bunke. Häll öl och tärnat ,margarinen kastrull och rör om tills margarinet har smält. Tillsätt yoghurt, vinäger och den varma ölblandningen i de torra ingredienserna och häll direkt upp smeten i formen.
- Grädda kakan mitt i ugnen 55-65 minuter. Testa med en provsticka för att se om bottnen är färdig. Låt svalna helt i formen innan den stjälps upp.
- Vispa upp sojafärskosten och häll ner grädden och florsockret. Bred eller spritsa ut glasyren över kakan.
Publicerat den
3 oktober 2012
Skriv kommentar