Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strömmingslåda med kaviar, gräslök och västerbottenost.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En jättegod strömmingslåda som jag verkligen kan rekommendera!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förkoka den skivade potatisen (ca 4 mm tjocka) i saltat vatten tills potatisen är nästan klar. Häll sedan av potatisen i ett durkslag och kyl med potatisen med kallt vatten. Fräs den skivade löken lätt i smör tills den blir mjuk. Smöra en gratängform, lägg ut potatisskivorna enligt tegelstensprincipen, häll sedan ut den lätt stekta löken över potatisen. Lägg ut strömmingsfiléerna på en skärbräda med skinnsidan ner, bred ut en liten klick kaviar på varje filé, rulla sedan ihop varje filé och lägg den överst i formen. Blanda ihop grädde, mjölk, ägg, den rivna osten, gräslök, dill, salt och peppar. Häll blandningen över strömmingen. Grädda strömmingslådan i ca 175 grader i 20 min. Låt strömmingslådan gärna stå en stund och svalna av innan servering.
  2. Servera gärna med en sallad och en knäckemacka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.