Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strösselkaka

 
Skriv ut

Den här kakan har alltid funnits hemma hos oss.Jag vet inte varifrån den kommer, men den är JÄTTEGOD!

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i degbunken.Värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen.Rör om så att den löser sig.Tillsätt salt och socker.Häll i hälften av mjölet och arbeta ihop till en lös deg.Låt jäsa ca.15 min.Rör margarin,socker och ägg poröst och blanda ner i degen.Tillsätt russin och resten av mjölet. Arbeta degen smidig och låt jäsa ca. 15 min. Ta upp degen på bakbordet och kavla ut till två kakor,ca 25 x 35 cm. Lägg dom på smord plåt. Bred på ett tunt lager apelsinmarmelad. Blanda mjöl, socker och vaniljsocker till strösslet. Smält margarinet och tillsätt det lite i sänder, så att det blir en grynig massa. Strö det över degen. Låt jäsa ca.25 min. Grädda i 200 grader ca. 20 min. Skär i bitar när kakan svalnat

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.