Instruktioner
Smula jästen i degbunken.Värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen.Rör om så att den löser sig.Tillsätt salt och socker.Häll i hälften av mjölet och arbeta ihop till en lös deg.Låt jäsa ca.15 min.Rör margarin,socker och ägg poröst och blanda ner i degen.Tillsätt russin och resten av mjölet.
Arbeta degen smidig och låt jäsa ca. 15 min.
Ta upp degen på bakbordet och kavla ut till två kakor,ca 25 x 35 cm. Lägg dom på smord plåt. Bred på ett tunt lager apelsinmarmelad.
Blanda mjöl, socker och vaniljsocker till strösslet. Smält margarinet och tillsätt det lite i sänder, så att det blir en grynig massa.
Strö det över degen. Låt jäsa ca.25 min. Grädda i 200 grader ca. 20 min.
Skär i bitar när kakan svalnat