Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strawberry cupcakes med white fluffy frosting

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Läckert¨.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°C. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en liten skål. Vispa ihop socker och smör till en fin blandning. Tillsätt äggvitorna en i taget, vispa noga efter varje. T
  2. Tillsätt jordgubbarna, vispa noga. Varva mjölblandningen med lättfilen (3 omgångar mjöl och 2 lättfil). Vispa till en slät smet. Baka i 20-25 min till ytan får en lätt gyllenbrun färg.
  3. Frostingen: Rör ihop socker, vatten och citron i kastrull och värm på spisen så att det börjar sjuda i kastrullen.
  4. Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna (var extremt noga med att inga gulor kommit med) och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas.
  5. Häll i lite i taget av den varma sockerlösningen i äggviteblandningen under konstant vispning (detta moment får gärna ta 10 min, häll bara lite sockerlösning i taget, och vänta nån minut mellan varje gång). Vispa tills marängen är kall och har bildat hårda toppar, ca 10 min.
  6. Spritsa på frostingen och låt gärna stå i kylen en stund innan servering!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Bagarbabe 16 oktober 2008

    Hejsan! Jag har en liten fråga till dig angående frostingen/marängen. Hur mycket blir det av den satsen i receptet? Räcker det att täcka en tårta som är ca 20cm i diameter? MvH /Hannah

  • emelielin 25 september 2011

    kanon goda. Hade inga jordgubbar så det blev blåbär istället. Muffinsarna blev verkligen blå ;) men super goda!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.