Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strega- och ­cassatasemifreddo

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Iskall lyx!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vaniljsemifreddo: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön i en kastrull med 1/2 dl av grädden och koka upp. Låt kallna helt i kylen och ta sedan upp vaniljstången.
  2. Blanda ner den kalla vaniljgrädden i resterande grädde, vispa den och ställ den i kylen.
  3. Vispa äggulor och florsocker till ett ljust skum. Vispa äggvitorna till skum. Vänd ner grädden i äggsmeten och vänd till sist ner äggvitan.
  4. Strega-och Cassatamix: Blanda ingredienserna till strega- och cassatamixen. Vänd ner dem i vaniljsemifreddon.
  5. Häll upp smeten i en form och ställ in i frysen minst 6 timmar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.