Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Arabisk nötköttsgryta med ris och vitkål

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Arabisk nötköttsgryta med ris och vitkål

Ingredienser

Instruktioner

Bryn nötköttet i margarinet i en gryta. Salta och peppra. Häll i löken och låt det fräsa en stund. Strimla under tiden vitkålen, men inte för fint, det är godast om det är lite grövre bitar. Vill man hellre ha blomkål går det bra. Slå på buljongen i grytan och häll ner vitkål och okokt ris. Sätt på lock och låt det koka på svag värme tills riset är ordentligt klart, ca 20-25 minuter. Kika mot slutet så att grytan inte blir alltför torr, späd då med lite vatten. Den ska vara lite "geggig". Servera grytan med fräscha grönsaker och med yoghurten som sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.