Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Engelsk köttpaj med nötkött, morötter och svamp

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den här mustiga pajen med nötkött, morötter och svamp i krämig gräddsås smakar precis som på en engelsk pub i Yorkshire.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg smör, vetemjöl, grahamsmjöl och äggulor i en matberedare och kör till en deg. Tillsätt 1-2 msk iskallt vatten om det behövs. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen i 30 minuter.
  2. Skär sedan bort en tredjedel av degen och lägg den i kylen igen. Kavla ut resten och tryck ut den i en springform som är ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp olja i en stor stekpanna och bryn kött och lök cirka tre minuter. Tillsätt champinjoner och morötter och fräs under omrörning ytterligare tio minuter tills vätskan har kokat bort.
  4. Rör ner vinet och fräs cirka två minuter. Blanda ner grädde och färskost och värm under omrörning tills osten har smält. Smaka av med salt och svartpeppar och ta av från värmen.
  5. Lägg fyllningen i pajskalet. Kavla ut resten av pajdegen och lägg den ovanpå. Tryck ihop kanterna. Skär fina snitt i pajdegen och grädda i ugnen 35-40 minuter. Låt vila 15 minuter innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.