Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strömming á la Ernst

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 2 dagar 30 minuter
Skriv ut

Suveränt god beroende på att den får ligga och dra över natten i ägg-mjölkblandningen. Smarrig bl a på en hård macka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp bort ryggfenorna på strömmingen. Vispa ihop ägg och mjölk, lägg strömming och äggblandning i dubbla plastpåsar. Låt dra över natten.
  2. Vänd filéerna i rågmjölet och stek i smör/oljeblandningen på medelvärme.
  3. Låt strömmingen kallna och rinna av på hushållspapper.
  4. Koka ättikssprit, socker och vatten tills sockret löst sig. Låt svalna.
  5. Varva strömming, rödlök, morot, lagerblad och svartpeppar i en glasburk, häll över lagen och låt stå i kylen 1 dygn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.