Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strömming i form

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Som huvudrätt eller till fisk buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Skala och grovstrimla morötterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det i matfett några minuter. Tillsätt vatten och fiskbuljong. Låt allt småkoka några minuter tills grönsakerna är mjuka.
  3. Lägg grönsaksfräset i en smord eldfast form.
  4. Skölj strömmingsfiléerna. Lägg ut dem med köttsidan nedåt. Strö över salt och persilja. Rulla ihop med köttsidan utåt.
  5. Lägg strömmingsrulladerna på grönsaksfräset. Blanda grädde och tomatpuré, häll det över fisken.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Strö över lite hackad persilja och bjud färskpotatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.