Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strömminglåda med pepparrot och västerbottensost

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Strömminglådan kan serveras både varm och kall. Portionerna är beräknade som bufféportioner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Rensa strömmingen om hel används. Lägg ut dem på skärbrädor med skinnsidan uppåt. Strö över hälften av saltet.
  2. Ansa och strimla salladslöken. Skala och riv pepparroten. Fördela lök och pepparrot på strömmingen och rulla ihop. Lägg strömmingsrullarna i smorda ugnssäkra formar och strö över resten av saltet. Blanda grädde och persilja, häll det över strömmingen. Riv osten och blanda med ströbrödet. Strö blandningen över strömmingen.
  3. Tillaga strömmingslådan mitt i ugnen ca 15 minuter. Serveras varm eller kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.