Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strömmingslåda à la hemkunskapen

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Det enda recept jag sparat och fortfarande lagar från hemkunskapen på 70-talet, då skulle det vara vispgrädde..det går bort idag och får ersättas med matlagningsgrädde och sweet chili har jag lagt till. Jättegod och prisvärd middagslåda .

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatisen, lägg potatisskivorna i botten på en smord form. Bred senapen över potatisen. Lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan ner på en skärbräda, blanda kaviar och dill och klicka ut en klick dill-kaviar på varje strömming. Rulla ihop strömmingarna och placera dem ovanpå potatisen. Ställ in formen i ugnen i ca 10 minuter. Blanda under tiden matlagningsgrädde med tomatpure, sweet chili, peppar och salt. Ta ut formen från ugnen, häll över gräddblandningen över fisken, pudra över ströbröd och fördela margarinklickar över. Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter till. Servera en krispig isbergsallad till och en kall öl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.