Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strömmingslåda med ansjovis och tomat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera som varmrätt med kokt potatis eller potatismos...till kräftskivan, julbordet, midsommar, påsk...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Klipp bort ryggfenan på strömmingen. Rulla ihop strömmingen med skinnsidan utåt i en smord ugnsfast form.
  3. Vispa ihop grädde och tomatpuré, smaksätt med peppar.
  4. Häll över strömmingen. Fördela bitar av ansjovisfilé över.
  5. Strö över ströbröd och klicka ut smöret.
  6. Grädda i ugnen 15 minuter.
  7. Servera med t ex kokt potatis eller potatismos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.