- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En jättegod lunchrätt som är både nyttigare och mer spännande än en falukorvsring. För att inte nämna billigare! Passar perfekt om det är lite kallt ute.
Instruktioner
- Koka potatisen mjuka och mosa ihop med en halv deciliter matlagningsgrädde. Blanda i peppar, salt och muskot och vispa fluffig med maskin eller ballongvisp. Tag därefter en osthyvel och lägg på moset som murbruk i ett jämnt lager längs hela formens sida. Lämna botten på formen fri.
- Sätt igång ugnen på 200°C
- Rensa och skölj av strömmingsfiléerna. Lägg en ansjovisfilé på tvären i varje och rulla ihop strömmingen till roulader med skinnsidan utåt. Placera dessa roulader snyggt i botten på formen och lägg en tunn skiva gul lök mellan varje. Häll över hälften av ansjovisspadet som fanns i burken i ett jämnt lager över rouladerna. Salta över fisken med 1 tesked salt.
- Blanda matlagningsgrädde, chilisås, ströbröd, persilja och kajennpeppar och vispa lite luft i den. Den ska dock inte vara så hårt vispad att den blir trögflytande. Häll sedan blandningen över fisken i formen.
- Gratinera i ugnen i 40-50 minuter eller tills moset är gyllenbrunt.
Publicerat den
20 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar