Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strömmingslåda med potatismos

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En jättegod lunchrätt som är både nyttigare och mer spännande än en falukorvsring. För att inte nämna billigare! Passar perfekt om det är lite kallt ute.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen mjuka och mosa ihop med en halv deciliter matlagningsgrädde. Blanda i peppar, salt och muskot och vispa fluffig med maskin eller ballongvisp. Tag därefter en osthyvel och lägg på moset som murbruk i ett jämnt lager längs hela formens sida. Lämna botten på formen fri.
  2. Sätt igång ugnen på 200°C
  3. Rensa och skölj av strömmingsfiléerna. Lägg en ansjovisfilé på tvären i varje och rulla ihop strömmingen till roulader med skinnsidan utåt. Placera dessa roulader snyggt i botten på formen och lägg en tunn skiva gul lök mellan varje. Häll över hälften av ansjovisspadet som fanns i burken i ett jämnt lager över rouladerna. Salta över fisken med 1 tesked salt.
  4. Blanda matlagningsgrädde, chilisås, ströbröd, persilja och kajennpeppar och vispa lite luft i den. Den ska dock inte vara så hårt vispad att den blir trögflytande. Häll sedan blandningen över fisken i formen.
  5. Gratinera i ugnen i 40-50 minuter eller tills moset är gyllenbrunt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.