Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stroganoff Jansson

 
Stroganoff Jansson Stroganoff Jansson
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Detta blev ett mycket lyckat bröllop mellan korv Stroganoff och Jansson. Stroganoffs ingredienser blandade med Janssons och tillagade på Janssons vis. Resultatet blev en krämig Jansson med Stroganoffsmak. Mycket enkel tillagning med billiga ingredienser. Bara att skära blanda och grädda.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatis och falukorv i stavar. Strimla och hacka hela purjolöken, även det gröna. Smörj en ugnsform och lägg i hälften av potatisstavarna. Salta och peppra på potatisen och lägg i all purjolök. Pressa i vitlöken och lägg på korvstavarna. Lägg på resten av potatisen och salta och peppra. Blanda grädde och tomatpuré och häll över i formen. Sprid över ströbröd och toppa med smörklickar. Placera på nedersta falsen i ugnen och grädda i ca 45-50 minuter. Ytan ska ha fått fin färg och knaprighet och potatisen vara mjuk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.