Detta fick vi på en middag i Vasastan i Stockholm.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 110°.
Salta och peppra filén, bryn filén ordentligt runt om i lite smör och olja i en stekpanna. Lägg filén på en plåt och gnid in den på båda sidorna med kryddpastan.
Stek färdigt köttet i ugnen tills temperaturen är 57°.
- Vinägerfläsk:
Skär fläsket i stora tärningar ca 2x2 cm, lägg fläsket i en kastrull och häll på vinägern och sirapen, det skall precis täcka fläsket. Låt det småkoka i ca 30 minuter. Fläsket skall bli rödbrunt och få en sötsur smak.
- Kompott:
Skala och koka potatisen, finhacka scharlottenlökarna och grovhacka persiljan. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i i bitar samt riv vitlöksklyftan.
Häll av vattnet från potatisen och lägg ner alla ingredienser i potatisgrytan. Stöt kompotten med en potatisstöt till önskad konsistens, smaksätt ev med lite salt och peppar.
Publicerat den
9 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar