En kaka som hör julen till.
Instruktioner
- Blanda samman alla ingredienserna och rör till en jämn smet.Häll den i en skål som har endast något större diameter än struvjärnet.
- Värm fettet till 180 grader Använd termometer eller gör "brödprovet", Lägg ner en bit vitt matbröd i fettet. När brödet får fin gulbrun färg efter ca 1 minut har fettet rätt temperatur.Låt struvjärnet värmas i fettet under tiden.
- Ta upp järnet och låt det rinna av. Doppa det i smeten. Håll det över friteringsgrytan en stund så att smeten stelnar något.
- Fritera struvan guldgul, ca 1 minut.
Lossa struvan från järnet med en gaffel och låt den rinna av på ett hushållspapper.
Värm järnet innan nästa struva friteras.
- Doppa struvorna i socker.
Publicerat den
8 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
De blev bra, så gott det är men inget bra för midjemåttet, men någon gång kan man njuta av det goda. Livet är för kort för att avstå.
jättespännande! kom över ett struvjärn på loppis till ohumant lågt pris, ser fram emot att testa med respektive recept!
gjorde struv-debut häromsistens, kanske inte de vackraste och mest perfekta, men övning ger färdighet!