Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

En kaka som hör julen till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman alla ingredienserna och rör till en jämn smet.Häll den i en skål som har endast något större diameter än struvjärnet.
  2. Värm fettet till 180 grader Använd termometer eller gör "brödprovet", Lägg ner en bit vitt matbröd i fettet. När brödet får fin gulbrun färg efter ca 1 minut har fettet rätt temperatur.Låt struvjärnet värmas i fettet under tiden.
  3. Ta upp järnet och låt det rinna av. Doppa det i smeten. Håll det över friteringsgrytan en stund så att smeten stelnar något.
  4. Fritera struvan guldgul, ca 1 minut. Lossa struvan från järnet med en gaffel och låt den rinna av på ett hushållspapper. Värm järnet innan nästa struva friteras.
  5. Doppa struvorna i socker.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • gds877 6 februari 2010

    De blev bra, så gott det är men inget bra för midjemåttet, men någon gång kan man njuta av det goda. Livet är för kort för att avstå.

  • alindalinda 14 december 2010

    jättespännande! kom över ett struvjärn på loppis till ohumant lågt pris, ser fram emot att testa med respektive recept!

  • alindalinda 10 februari 2011

    gjorde struv-debut häromsistens, kanske inte de vackraste och mest perfekta, men övning ger färdighet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.