Förödande goda ... doppa dem gärna i socker.
Instruktioner
- Ca 20-25 st
- Rör ut mjölet i mjölken, rör i ägg, socker, salt och porter/öl.
- Värm långsamt upp olja eller kokosfett i en liten gryta till 180 grader (använd helst termometer eftersom oljan väldigt lätt stiger i temperatur och blir brandfarlig, ha gärna ett större lock i närheten för att täcka över om något händer).
- Doppa struvjärnet i oljan ett kort ögonblick så det blir varmt. Doppa sedan ner struvjärnet till 3/4-del i smeten och fritera det sedan i oljan tills det får en gulbrun färg. Låt kakan rinna av på hushållspapper.
- Viktigt! Om kakan lossnar i oljan tar du upp den med en hålslev eller liknande men absolut inte med något redskap i plast.
Publicerat den
17 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har hittat ett struvjärn på loppis mamma brukade baka dem till julen ska verkligen pröva. De låter goda.
Ditt brandskyddstänk är värt guld liksom smaken på struvorna. God Jul