Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Förödande goda ... doppa dem gärna i socker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ca 20-25 st
  2. Rör ut mjölet i mjölken, rör i ägg, socker, salt och porter/öl.
  3. Värm långsamt upp olja eller kokosfett i en liten gryta till 180 grader (använd helst termometer eftersom oljan väldigt lätt stiger i temperatur och blir brandfarlig, ha gärna ett större lock i närheten för att täcka över om något händer).
  4. Doppa struvjärnet i oljan ett kort ögonblick så det blir varmt. Doppa sedan ner struvjärnet till 3/4-del i smeten och fritera det sedan i oljan tills det får en gulbrun färg. Låt kakan rinna av på hushållspapper.
  5. Viktigt! Om kakan lossnar i oljan tar du upp den med en hålslev eller liknande men absolut inte med något redskap i plast.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • gds877 11 december 2009

    Har hittat ett struvjärn på loppis mamma brukade baka dem till julen ska verkligen pröva. De låter goda.

  • claesse 16 december 2012

    Ditt brandskyddstänk är värt guld liksom smaken på struvorna. God Jul

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.