Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strykande åtgång (konfekt)

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 70 portioner
Skriv ut

Namnet på dessa chokladbitar talar sitt tydliga språk.....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla och skala mandeln. Rosta den i ugn och hacka den ganska grovt. Blanda i en tjockbottnad kastrull socker, grädde och smör. Koka på svag värme under omrörning ca 5 minuter.
  2. Blanda ner chokladen och mandeln. Låt chokladen smälta.
  3. Olja en liten långpanna, ca 25*35 cm. Häll i smeten och låt stelna i kylen över natten.
  4. Skär konfekten i bitar.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • lena4 22 mars 2011

    Å va goda dom såg ut. Måste jag prova.

  • Cassiopeya 21 december 2011

    Väldigt söta godisar! Skar små bitar och kan lova att de kommer räcka länge. Inget man kan äta för många av på en gång :S Men helt okej.

  • PeggyM 22 december 2011

    Jättegoda, tror att det blir barnbarnens favorit. God Jul.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.