Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strömming med dillsmör

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Du som älskar stekt strömming - och alla andra också - prova att lägga strömming på grillen. Mums! Grilla strömmingarna på hög värme - det går snabbt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta strömmingarna på båda sidor. lägg lite dill och persilja i buken om du använder hel strömming. Lägg annars ihop filéer två och två med kryddorna emellan. Blanda ingredienserna till smöret och smaka av med salt och peppar.
  2. Sallad: Klyfta tomterna, ta bort kärnor och skal med en lite vass kniv. Strimla tomatköttet och blanda med tunt skivad purjo, basilika, rucola, kapris och olivolja. Salta och peppra.
  3. Grilla strömmingarna på hög värme - det går snabbt, så endast någon minut på var sida. Servera genast med smöret, salladen och nykokt färskpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.