Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strömstadsgryta

(6 kommentarer)  
Strömstadsgryta Strömstadsgryta
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Otroligt god fiskgryta för er som gillar stark mat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta fiskfiléerna.
  2. Börja med såsen: Låt tomater och curry koka ihop till ungefär hälften. Hacka dill och slå i grädden. Smaka av med cayenne och salt. Lägg i fiskfiléerna och sjud sakta ca 10 minuter. Hacka ner dill och dekorera med de skalade räkorna. Servera pressad potatis eller ris till.

Kommentarer (6)

  • UllaC 1 oktober 2010

    Använde fryst dill eftersom färsk inte fanns i affären. Var försiktig med cayennepeppar, jag fick grytan lite för stark. Hade 1 pkt fryst torskfilé, som blev jättegott. Grytan var helt okey, god och lättlagad.

  • masu99 16 oktober 2011

    Super enkelt och super gott. Jag tog 750 gr marulk och 250 gr lax. Burk med hela tomater ( cirka 5 st). Chili pulver istället för Cayenne med tog lite mer än ett kryddmåt 1,3 krm blev det nog. Matlagningsgrädde och ca 0,5 dl frusen dill som jag köpt färdig. Räkorna lade jag i på slutet och rörde om utan att koka. Tog en fiskbuljong tärning också med från början + lite paprikapulver. Alla tyckte det var mycket gott, även en som inte gillar torsk eller marulk.

  • tossan82 12 april 2012

    Fantastiskt god! Jag använde två Alaska Pollock-block och gick lös ordentligt med cayennepepparn :) Använde också fryst dill. Det blev starkt och otroligt gott! Det här receptet hamnar i min permanenta samling :)

  • kilu 5 augusti 2012

    Väldigt god gryta. Jag föredrar lite mer stadga i såsen så nästa gång kommer jag att reda av den liten innan fisken åker i. Tack för ett bra recept.

  • KellyH 14 januari 2013

    Jättegod gryta som gick hem även hos sambon som inte äter fisk i vanliga fall. Jag skippade räkorna (även om det säkert skulle vara en smakhöjare) och använde mig av rödspätta. Valde pirri pirri istället för cayennepeppar och det blev underbart!

  • lotta2 22 november 2014

    SUPER GOTT ! Högsta poäng.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.