Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Studarompesö (Skånsk oxsvanssoppa)

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegott! Liten skånsk ordlista: Stud/stut = oxe Rompa = svans Sö = soppa

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn oxsvansen väl. Tryckkoka den i 45 min. tillsammans med kryddorna.
  2. Medan man rensar köttet från benen ska grönsakerna koka utan tryck i buljongen.
  3. Potatisen blir bäst om den kokar i egen gryta. Blanda alla ingredienserna och låt dem stå och upphettas. Smaka av med salt och späd om så behövs.
  4. Servera kavring & herrgårdsost som tilltugg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.