Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellstuvning och kantarellomelett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lika gott året om! Själv använder jag så här års (vinter...) frusna, förvällda kantareller, färska eller torkade går förstås lika bra. Stuvningen passar också fint i crepes. Hoppar man över grädden får man härliga smörstekta kantareller.

Ingredienser

Instruktioner

Fräs svampen med löken i torr panna tills nästan all vätska kokat in. Lägg i smöret, salta och peppra och fräs på tills det börjar knäppa. Späd med grädden och låt koka ihop. Smaka av! En pytteliten skvätt sherry kan göra susen om du tycker det fattas något. Vispa/rör ihop äggen med mjölken eller vattnet, lite salt och peppar. Stek halva omelettsmeten först, den ska inte vändas utan vara aningen gäggig ovanpå. Lägg upp på lämpligt fat och lägg svampstuvningen ovanpå. Håll varmt i ugn. Stek andra hälften av omelettsmeten (medelstark värme) och lägg den över stuvningen med den stekta, vackra sidan uppåt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.