Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stuvad blomkål

(1 kommentar)  
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Gott till stekt falukorv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt blomkålen i buketter och skär stock och späda blad i små bitar. Mät och koka upp vatten. Lägg i kålen som nätt och jämnt ska täckas av vattnet. Tillsätt salt. Koka kålen mjuk under lock. Häll av spadet och låt kålen rinna av, annars blir stuvningen för tunn.
  2. Stuvningen: Rör ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull, tillsätt resten av mjölken och fettet. Koka upp under omrörning och koka 3-5 min. Smaksätt med salt och peppar, ev också lite riven muskotnöt. Lägg i den avrunna kålen och värm stuvningen. Häll upp den och klipp över persilja.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sirkkaullgren 26 februari 2013

    Mycket god recept jag lagar den ofta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.