Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kassler med stuvad vitkål

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Snabb och enkel middagsrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp mjölk, mjöl och fond i en kastrull under ständig omrörning. Låt stuvningen sjuda 3 minuter. Klyfta vitkålen i sex tunna klyftor. Lägg den på en tallrik och tillsätt 2 msk vatten, 1 krm salt och peppar. Koka under lock i mikron, ca 2 minuter på full effekt. Lägg upp vitkålen direkt på tallrikar och skeda över stuvningen. Strö över persilja.
  2. Stek kasslerskivorna snabbt i en stekpanna med lite matfett. Kasslern behöver bara värmas på båda sidor. Servera med kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • flabban 27 juli 2008

    Mycket gott och enkel att göra. Använde salladskål, istället för vitkål, som jag skar i lite större bitar och rörde ner i såsen direkt. Funkade jättebra.

  • Elin_H 28 maj 2010

    Underbart, Gott enkelt. 5:a till dig :)

  • Bellbooh 19 juni 2013

    Gott med vitkålstuvning. Första gången jag gjorde och smakade bra med denna recept. Hade i lite cheddar ost i också så det fick mer smak.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.