Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stött kardemummacookie

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Telefonen ringer och 1 timma får du fikagäster. Vad ska du bjuda på? Här kommer räddaren i nöden, ett enkelt och snabbt recept som ger ett underbart resultat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Rör ihop smör, farinsocker och strösocker i en skål. Häll i vaniljpulver, ägget och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt. Blanda mjöl, bikarbonat, stött kardemumma och salt i skålen, rör ihop med en sked eller händerna. Hacka chokladen(jag föredrar vitchoklad) och blanda ner den i degen. Rulla kakdegen till bollar, i den storlek du önskar. Lägg på en bakplåtpappersklädd plåt. Sätt inte kakorna för tätt då de flyter ut. Platta till ordentligt. Grädda kakorna på ca 175 grader i 15 minuter, beroende på ugn. Man ser tydligt när kakorna är klara. Låt kakorna svalna på ett galler. Njut med en kopp te eller rykande hett kaffe.
  2. Du kan byta ut kardemumman mot kanel, ingefära eller pepparkakskrydda.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Receptglad 30 oktober 2013

    Hittar inte kardemumman i receptet?

  • Fetgnu 30 oktober 2013

    Haha oj glömde jag det? Det ska vara 1/2 tsk. Tack för din uppmärksamhet! Kram Frugnu

  • cuddly96 1 november 2013

    Enkelt och snabbt var rätta orden...och super smarriga! Ska testa med någon annan krydda nästa bak.. ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.