Sugerpaste eller sockermassa avancerad variant

Sugarpaste är mycket smidigt att jobba med och kan färgas och modelleras. Den är i konsistensen lik marsipan med skillnad att sugerpaste inte innehåller mandel och därav kan ätas av alla. En stor skillnad är också att sugerpaste är VIT (kritvit) och blir därav mycket romatisk och dekorativ till tex. bröllopstårtor. Den är också lätt att färgas in med pastafärg. Kan användas till både blommor och tårttäcke.

Sugerpaste eller sockermassa avancerad variant
Källa: Lilljeppe
Uppladdad av: Lilljeppe
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

0,6 dl kallt vatten
1 msk gelatin
1 msk glycerin
1,25 dl glukos
2 msk vegetabiliskt fett (ev cocosfett)
Ca 20 dl florsocker (skiktat)
2-3 droppar smak och färg, om man så önskar
Maizenamjöl och
Extra florsocker att pudra arbetsytan med

Betyg (1 röst)
Visningar:
6919
Sparat:
158

Gör så här

Blanda gelatinet och det kalla vattnet. Låt stå tills tjocknat. Placera blandningen i vattenbad och hetta upp tills allt lösts upp. Tillsätt glukosen och glycerinet; blanda väl.

Rör i det vegetabiliska fettet och just innan det smält helt, dra bort från värmen, och tillsätt smak och ev färg.

Låt blandningen svalna tills den är finger varm.

Häll nu 10 dl floursocker i en annan bunke och forma till en brunn. Häll den fingervarma blandningen i brunnen och rör med en träslev, blanda succsesivt i resterande florsocker tills kladdigheten försvinner. Fortsätt knåda tills sugarpasten är len följsam och inte fastnar på händerna.

Om sugarpasten är för mjuk, tillsätt mera florsocker; för hård, mer vatten (en droppe i taget).

Använd sugarpasten direkt eller förvara den i en lufttät bytta i svalen. När du ska använda den igen så ta fram den och knåda den mjuk igen.
Dela

LIKNANDE RECEPT

över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.