Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sukiyaki

 
Skriv ut

Familjens favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär det halvfrysta köttet i så tunna skivor som möjligt med en skärmaskin.
  2. Gör såsen så här: Häll soja, köttbuljong, sake, mirin och socker i en liten bunke och rör om tills sockret löst upp sig.
  3. Middagsgästen får sin egen skål att äta ur, en skål ris, en skål att knäcka ägget i, ätpinnar och servetter. Ställ en kokplatta på bordet så alla middagsgäster lätt kan komma åt den.
  4. Varje middagsgäst knäcker ett ägg i sin skål och vispar med ätpinnarna. Plocka munsbitar av sukiyakin ur den varma grytan

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.