Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Suovasomelett med Västerbottensost

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

God hemma, men godast en vacker vårvinterdag på fjället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg, mjölk, salt och peppar. Skiva suovas i 1½-2 mm tunna skivor och bryn dem lätt i smör. Häll över omelettsmeten och lägg på osten.
  2. Stek på låg värme och tryck ner osten i smeten och lyft med gaffeln så smeten kan rinna ner då den börjat sätta sig.
  3. Ägg, mjölk, salt och peppar kan förberedas hemma och tas med ut i en burk med tätslutande lock. Suovas och Västerbottensost kan även skivas hemma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.