Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Super moist chocolate cupcakes

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Härligt mjuka och saftiga chokladcupcakes som blir ännu bättre dagen efter. Så baka dem gärna en dag i förväg och förvara dem i rumstemperatur. Önskar du mockasmak på frostingen kan du tillsätt några teskedar starkt kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Häll det varma kaffet över chokladbitarna och tillsätt vaniljextrakt eller vaniljsocker. Rör till en jämn smet och låt den svalna i minst 15 minuter.
  3. Sikta ner mjöl, kakao, bikarbonat och bakpulver i en skål. Vispa äggen med elvisp eller i en hushållsassistent i ca 2 minuter. Sätt vispen på låg hastighet och tillsätt oljan. Fortsätt vispa i 30 sekunder. Här är det viktigt att du inte vispar för länge.
  4. Tillsätt den avsvalnade chokladblandningen, grädde och socker. Vispa i ca 2 minuter. Sikta ner mjölblandningen och vänd ner så att smeten blir klumpfri.
  5. Fördela ungefär 1 glasskopa smet i varje cupcakeform. Grädda dem mitt i ugnen i ca 20 minuter. Känn med en provsticka att de är klara. Låt dem svalna helt.
  6. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro till frostingen. Ställ den åt sidan och låt den svalna helt. Vispa smör och florsocker fluffigt. Blanda ihop kakao och det kokheta vattnet.
  7. Tillsätt den avsvalnade chokladen, kakaoblandningen och philadelphiaosten i smör- och florsockermixen. Vispa det hastigt till en fluffig konsistens.
  8. Spritsa eller klicka ut frostingen ovanpå cupcakesen. Garnera cupcakesen med valfritt strössel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.