Härligt mjuka och saftiga chokladcupcakes som blir ännu bättre dagen efter. Så baka dem gärna en dag i förväg och förvara dem i rumstemperatur. Önskar du mockasmak på frostingen kan du tillsätt några teskedar starkt kaffe.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Häll det varma kaffet över chokladbitarna och tillsätt vaniljextrakt eller vaniljsocker. Rör till en jämn smet och låt den svalna i minst 15 minuter.
- Sikta ner mjöl, kakao, bikarbonat och bakpulver i en skål. Vispa äggen med elvisp eller i en hushållsassistent i ca 2 minuter. Sätt vispen på låg hastighet och tillsätt oljan. Fortsätt vispa i 30 sekunder. Här är det viktigt att du inte vispar för länge.
- Tillsätt den avsvalnade chokladblandningen, grädde och socker. Vispa i ca 2 minuter. Sikta ner mjölblandningen och vänd ner så att smeten blir klumpfri.
- Fördela ungefär 1 glasskopa smet i varje cupcakeform. Grädda dem mitt i ugnen i ca 20 minuter. Känn med en provsticka att de är klara. Låt dem svalna helt.
- Smält chokladen över vattenbad eller i mikro till frostingen. Ställ den åt sidan och låt den svalna helt. Vispa smör och florsocker fluffigt. Blanda ihop kakao och det kokheta vattnet.
- Tillsätt den avsvalnade chokladen, kakaoblandningen och philadelphiaosten i smör- och florsockermixen. Vispa det hastigt till en fluffig konsistens.
- Spritsa eller klicka ut frostingen ovanpå cupcakesen. Garnera cupcakesen med valfritt strössel.
Publicerat den
3 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar