Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Superb hallonpaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Gjorde om ett recept jag hade sedan tidigare och så smaskigt det blev!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman pajdegen. Klä en pajform med löstagbar kant, nagga bottnen och ställ in i kylen 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader, grädda pajen i mitten av ugn 15-20 minuter. Låt kallna.
  2. Blanda i en kastrull grädde, hallonsaft, maizena, äggulor och socker. Sjud under vispning tills krämen tjocknat. Krämen får inte koka då kan den skära sig! Låt krämen svalna något, häll den sedan i pajskalet. Ställ pajen i kylen. Placera sedan hallonen dekorativt på krämen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Värm hallonsaft i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt dem smälta ner. Ställ gelèet i kylen så det blir halvstelt, ska ej stelna helt. Bred det över hallonen och låt stå i kylen någon timme innan servering. Mums

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.