Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Superenkel lakritspannacotta

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Busenkel och snabb att göra. Och jättegod! Gott att ha jordgubbar eller hallon till - eller bara äta som det är!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär varje fudgebit i 4 delar. Häll grädden i en kastrull (gärna teflon) och lägg i fudgebitarna. Rör hela tiden tills fudgebitarna smält helt. Värm tills det nästan kokar. Tillsätt då gelésockret. Låt koka upp och koka i 30 sekunder. Ta av från värmen och häll genast upp i portionsskålar. Låt stå och svalna något i rumstemperatur innan du ställer in skålarna i kylskåpet. Bör stå i kylskåpet i 1-2 timmar innan servering, längre gör inte, men kortare tid gör att det inte riktigt hinner stelna helt.
  2. Ät och njut, ev. med jordgubbar eller hallon till.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • mattjejen 3 oktober 2009

    Lakritspannacotta med hallon till.... smakar helt gudomligt =) det här e min nya favorit! Kunde jag skulle du få en 10 men det blir en självklar 5a. Lägger in en bild också, hoppas det e ok. Tack för ett superrecept!!!

  • snuzan1 11 oktober 2009

    Gjorde lakritspannacottan igår, och serverade med hallon till. Receptet var busenkelt och resultatet blev.... supersmarrigt!!! En klar 5:a från oss vuxna. Barnen var dock inte lika förtjusta, så nästa gång blir det glass till dem. Vi kommer dock fortsätta att göra panacottan!!

  • gottgris 28 oktober 2009

    Jättegott o enkelt. Ganska sött att äta som det är, men hallon till så blir det perfekt.

  • Hannixen 8 maj 2010

    Jättegott. Jag brukar göra ed vaniljefudge ibland, å ibland blandar jag även i turkiskpppar i grädden. Jättegott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.