- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Denna tårta är lekande enkel att göra, för de tillfällen man inte hinner eller orkar baka bottnar!
Man kan byta ut jordgubbarna mot valfri frukt eller bär, men byt då också sylten i tårtan.
Instruktioner
- Slå i ca 8 dl mjölk i en bunke.
Vispa i marsánpulver tills det blivit en ganska tjock kräm.
Ställ i kylen i 10 min.
- Lägg en del av tårtbottnen på ett fat, och bred på ordentligt med vaniljkräm.
Spara hälften till det övre lagret av tårtan.
- Lägg på mellanlagret av tårtbottnen och sprid ut jordgubbssylt över den.
Skiva ungefär hälften av jordgubbarna och sprid ut dem över jordgubbssylten.
- Lägg på den sista tårtbottnen och sprid åter ut rikligt med vaniljkräm.
Skiva och lägg på resterande jordgubbar, kanske i ett fint mönster.
- Ställ in tårtan i kylen så att den kan sätta sig litet.
- Koka upp vatten och gelésocker multi och låt koka i ca 30 sekunder.
Låt vätskan svalna ordentligt innan du sprider den över tårtan.
Man kan använda en vanlig sked eller pensla vätskan över jordgubbarna.
Ställ in tårtan i kylen igen, så att gelén kan stelna.
- Vispa ca 3-4 dl grädde och garnera tårtan med den.
- Låt stå i kylen i 15-30 minuter innan servering.
Publicerat den
30 juni 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej matklubben.se! Jag har gjort ändringar i mitt recept och de är: 1. Jag ändrade ingredienslistan och gjorde den mer utförlig. 2. Jag läste igenom receptbeskrivningen och gjorde ändringar. Mvh Micromat