Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Supergod kycklinglasagne

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Otrolig lasagne som man kan göra allt själv till eller göra en snabbvariat och köpa ost och tomatsås färdigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ ugnen på 200 grader. Smörj en ugnssäker form. Värm tomatsåsen. Varva kyckling, tomatsås och ostsås. Börja och avsluta med ostsås och lägg kycklingen i lagren med tomatsåsen. Strö över parmesan coh grädda i mitten av ugnen i 45 minuter. Servera med ugnstorkade tomater och hyvlad parmesan.
  2. Tomatsås: Fräs lök och vitlök i olivolja, tillsätt resterande ingredienser förutom örterna som sparas till sist. Låt puttra på svag värme under omrörning tills vätskan reducerats med ca en tredjedel, ungefär en timme. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ostsås: Fräs smöret i en kastrull coh rör ner mjölet, späd med gräddmjölken och kryddorna. Låt koka under omrörning i ca 15 minuter. Tillsätt parmesan och ge såsen ytterligare ett uppkok.
  4. Ugnstorkade tomater görs enkelt genom att dela tomater på hälften. Strö lite socker och salt på snittytan och torka dem i en långpanna på 90 grader ca 6-7 timmar beroende på tomaternas storlek.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lunchdax 7 december 2009

    Jättegott! Gjorde några små ändringar i receptet och det det blev mumsigt. Tog en stund att göra eftersom jag gjorde såserna som tog ett tag, men om man gör en extra sats (åtminstone av tomatsåsen, ostsåsen kanske inte går att spara bra) av de så slipper man den tiden. :)

  • Fustvatnet 17 juli 2012

    Oi oi så god en Kylling grateng. ble super suksess her i huset. Anbefales på det sterkeste. Maya :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.