Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Supergod majonäs gjord på två minuter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket godare, billigare, snabbare än köpevarianten! Du kan variera den med kryddor, tex chili. Lägg då i det från början innan du börjar mixa. Jag har valt att göra drygt två dl majonnäs. Gör den gärna dagen innan den ska användas, eller låt stå i kylen och dra till sig några timmar. Hinner man inte det, funkar det bra ändå. Det är bra om alla ingredienserna har samma temperatur, men det behövs inte i och med att äggvitan är med och binder ihop. Stavmixer eller vanlig mixer behövs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knäck ägget i en skål, blanda ihop ägget och kryddor med hjälp av sked. Vill du ha med annan krydda, t ex chili lägger du i det nu. Använder du stavmixer blandar du ägget och kryddorna direkt i smal bunke med hög kant. Använder du vanlig mixer, så häller du ner äggblandningen i den samma.
  2. Häll på rapsoljan. Mixa till majonäsen sväller upp och blir mjuk och sammanhållande. In i kylen med härligheten tills den ska användas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.