X

Supergod smörgåstårta med skinka och bacon

Familjens favoritsmörgåstårta helt utan fisk och skaldjur (fast på bilden är den garnerad med ägg och räkor det var så det blev sist jag gjorde den), fantastiskt god! Smörgåstårtan läggs med fördel ihop dagen innan och garneras strax innan servering för bästa resultat =)

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: tårta, tårt
Betyg (12 röster)
Antal personer
10 st
Supergod smörgåstårta med skinka och bacon

Gör så här

Dag 1:
Börja med att blanda den vispade grädden och majonnäs. Fördela sedan gräddblandningen i tre skålar.

Ställ undan en av skålarna gräddblandningen i kylen (med plastfolie över eller i en burk med lock) och börja sedan med skinkröran. Rör ner skinkosten i en av skålarna med gräddblandning. Blanda i den tärnade skinkan och gurkan.

Rör ner baconosten i den sista skålen med gräddblandning. Blanda också ner tärningarna av grönt äpple.

Lägg en del av smörgåstårtbotten på ett fat eller en tallrik och bred sedan skinkröran över. Lägg på nästa del och bred baconröran över. Till sist lägger du på sista delen, om det är "locket" du har kvar vänder du det upp och ner så den släta sidan kommer upp. Därefter breder du gräddblandningen som är kvar runt om smörgåstårtan. Klä sedan in smörgåstårtan i plastfolie och låt den stå i kylen 1 dygn.

Dag 2:
Tag fram smörgåstårtan och ta bort plastfolien. Tryck den hackade isbergssalladen mot sidorna på smörgåstårtan så det blir ett jämnt lager. Garnera sedan med skinkrullar, ostrullar, köttbullar, rostbiff, tomat och gurka i ett härligt mönster. Det lättaste är att börja från mitten och jobba sig utåt.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Smörgåstårtbotten, Grädde, Majonnäs, gräddblandning, skinkost, Gurka, Rökt skinka, gräddblandning, Baconost, Grönt äpple, gräddblandning, Ostrullar, skinkrullar, Rostbiff, Köttbullar, Gurka, Tomat, Isbergssallad, Persilja, Ägg, Räkor
Visningar:
75372
Sparat:
1438

LIKNANDE RECEPT

Smörgåstårta recept
Smörgåstårta – ..
av lennali
över 2 månader
Kräftröra
av Kicki8
över 2 månader
Smörgåstårta me
över 2 månader
av LaJefa
över 2 månader
Kycklingsmörgås
av anluk
över 2 månader
Smörgåstårta á ..
av LEDIVO
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.