Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Supergoda hemrökta räkor - Lågkalori och GI

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Rökt mat är gott, rök kräver inget extra fett och smaken lyfter. I mitten av sommaren 2010 köpte jag en rök av märket Bradley, det finns säkert många andra märken. Det här sättet att röka räkor på är idiotsäkert och resultatet bättre än på de flesta fiskbutiker och delikatessdiskar. Vi har använt oss av billiga extraprisräkor för 40 kr kilot på Konsum. Många lägger tusentals kronor extra på en kromad spis, ett speciellt märke av kökmaskiner eller bänkar av Carraramarmor eller annan exklusiv sten. Köp en rejäl rök dessutom eller istället. Den kan visserligen inte stå i köket, utan passar bättre i garaget, på balkongen eller som i vårt fall i boden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg räkorna på galler i röken. Ställ in röktiden till 2 timmar och 20 minuter. Om du, som i fallet med Bradley-röken, har ett separat värmeelemt i röken som du kan ställa in temperatur och drifttid på, får du maximalt resultat om du ställer in värmen på ca 60 grader under en timme, och sedan stänger av värmen och bara har rök de sista 1 timmen och 20 minuter. Fördelen är att det snabbt smälter eventuella isrester på de räkor som legat i mitten under upptiningen.
  2. Njut med kallt vitt vin, eller öl. Ät baguette med getost (chevre) till. Det är en höjdare.
  3. Lycka till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ElinorRigby 13 september 2010

    Verkar krångligt? Eller.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.