Skär potatisen i tjockare klyftor och koka dem i 4 minuter.
Häll av vattnet och krydda med kryddorna och oljan. Häll därefter på ströbrödet. Lägg över på en smord form och ugnsbaka i 200 grader i ca 30 minuter
Herregud !
Det var det godaste jag har ätit i hela mitt liv !
maripili30 november 2010
fantastisk goda KLYFT POTATIS: många tack för recept
Yossan692 december 2010
Mycket gott! Men jag fick de inte så fina som på bilden...
Elizabeta3 december 2010
Det beror på ströbrödet. Det skall helst inte vara finmalet . Jag använde mig av märket gamle molle det är lite grövre och då får du potatis som på bilden. Lycka till
bubba805 december 2010
Mycket gott!! Tack för receptet.
Legoli6 december 2010
Jättegoda, hade inget ströbröd hemma så jag krossade corn flakes istället. Blev hur bra som helst.
Disen4 januari 2011
Jag säger bara MUMS!....
Robewas5 januari 2011
Hej, jag är så nyfiken på tt prova
dina potatisar...men var hittar jag
din rekommendation på
"Gamle Molle" ströbröd, vem tillverkar
det. Mvh.Ewa
Elizabeta5 januari 2011
Jag hittade det på Netto :)
maggi6 januari 2011
Super goda och knapriga potatisar.
lekmanhansen14 januari 2011
goda, men blev ej knapriga, kan det spela ngn roll vilken sorts potatis jag använder?
Elizabeta15 januari 2011
Skalet skall vara kvar och de ska vara i ugnen länge kanske 45 minuter beroende på ugn med min räcker 30 min men hos mamma skall det vara 45 minuter så prova dig fram. Du kan även prova att höja till 220 grader. Lycka till
lekmanhansen27 januari 2011
tack jag provar ikväll igen :)
Gullock2 februari 2011
Jag blev helnöjd!!! Jag hade lite högre ungstemp. och lite längre tid.
Kanon!
christincarlsson30 april 2011
Super goda. Klar 5:a
Morgondimma30 augusti 2011
Ja, det var minsann de krispigaste potatisklyftorna jag ätit! Smaken var bra (önskar dock att jag kryddat lite mer). Kommer nog att göra detta fler gånger!
MEN..! Se till att äta dom direkt dom är färdiga, för dom smakar pyton när dom är kalla.. haha. Märkte också att det var ett stort "no-no" att slänga in dom i micron och äta dom dagen efter.. Jättesega, torra och... ja... väldigt äckliga.
Tack för ett bra recept! En fyra får du av mig!
eva239 december 2014
Verkligen krispiga! Tog lite mer olja och använde Knorr Potatiskrydda istället för grillkrydda och oregano. Blev så gott!
Herregud ! Det var det godaste jag har ätit i hela mitt liv !
fantastisk goda KLYFT POTATIS: många tack för recept
Mycket gott! Men jag fick de inte så fina som på bilden...
Det beror på ströbrödet. Det skall helst inte vara finmalet . Jag använde mig av märket gamle molle det är lite grövre och då får du potatis som på bilden. Lycka till
Mycket gott!! Tack för receptet.
Jättegoda, hade inget ströbröd hemma så jag krossade corn flakes istället. Blev hur bra som helst.
Jag säger bara MUMS!....
Hej, jag är så nyfiken på tt prova dina potatisar...men var hittar jag din rekommendation på "Gamle Molle" ströbröd, vem tillverkar det. Mvh.Ewa
Jag hittade det på Netto :)
Super goda och knapriga potatisar.
goda, men blev ej knapriga, kan det spela ngn roll vilken sorts potatis jag använder?
Skalet skall vara kvar och de ska vara i ugnen länge kanske 45 minuter beroende på ugn med min räcker 30 min men hos mamma skall det vara 45 minuter så prova dig fram. Du kan även prova att höja till 220 grader. Lycka till
tack jag provar ikväll igen :)
Jag blev helnöjd!!! Jag hade lite högre ungstemp. och lite längre tid. Kanon!
Super goda. Klar 5:a
Ja, det var minsann de krispigaste potatisklyftorna jag ätit! Smaken var bra (önskar dock att jag kryddat lite mer). Kommer nog att göra detta fler gånger! MEN..! Se till att äta dom direkt dom är färdiga, för dom smakar pyton när dom är kalla.. haha. Märkte också att det var ett stort "no-no" att slänga in dom i micron och äta dom dagen efter.. Jättesega, torra och... ja... väldigt äckliga. Tack för ett bra recept! En fyra får du av mig!
Verkligen krispiga! Tog lite mer olja och använde Knorr Potatiskrydda istället för grillkrydda och oregano. Blev så gott!