Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Superkrispiga klyftpotatis

(17 kommentarer)  
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Underbart goda

Ingredienser

Instruktioner

Skär potatisen i tjockare klyftor och koka dem i 4 minuter. Häll av vattnet och krydda med kryddorna och oljan. Häll därefter på ströbrödet. Lägg över på en smord form och ugnsbaka i 200 grader i ca 30 minuter

Liknande recept

Kommentarer (17)

  • Gabzy 29 november 2010

    Herregud ! Det var det godaste jag har ätit i hela mitt liv !

  • maripili 30 november 2010

    fantastisk goda KLYFT POTATIS: många tack för recept

  • Yossan69 2 december 2010

    Mycket gott! Men jag fick de inte så fina som på bilden...

  • Elizabeta 3 december 2010

    Det beror på ströbrödet. Det skall helst inte vara finmalet . Jag använde mig av märket gamle molle det är lite grövre och då får du potatis som på bilden. Lycka till

  • bubba80 5 december 2010

    Mycket gott!! Tack för receptet.

  • Legoli 6 december 2010

    Jättegoda, hade inget ströbröd hemma så jag krossade corn flakes istället. Blev hur bra som helst.

  • Disen 4 januari 2011

    Jag säger bara MUMS!....

  • Robewas 5 januari 2011

    Hej, jag är så nyfiken på tt prova dina potatisar...men var hittar jag din rekommendation på "Gamle Molle" ströbröd, vem tillverkar det. Mvh.Ewa

  • Elizabeta 5 januari 2011

    Jag hittade det på Netto :)

  • maggi 6 januari 2011

    Super goda och knapriga potatisar.

  • lekmanhansen 14 januari 2011

    goda, men blev ej knapriga, kan det spela ngn roll vilken sorts potatis jag använder?

  • Elizabeta 15 januari 2011

    Skalet skall vara kvar och de ska vara i ugnen länge kanske 45 minuter beroende på ugn med min räcker 30 min men hos mamma skall det vara 45 minuter så prova dig fram. Du kan även prova att höja till 220 grader. Lycka till

  • lekmanhansen 27 januari 2011

    tack jag provar ikväll igen :)

  • Gullock 2 februari 2011

    Jag blev helnöjd!!! Jag hade lite högre ungstemp. och lite längre tid. Kanon!

  • christincarlsson 30 april 2011

    Super goda. Klar 5:a

  • Morgondimma 30 augusti 2011

    Ja, det var minsann de krispigaste potatisklyftorna jag ätit! Smaken var bra (önskar dock att jag kryddat lite mer). Kommer nog att göra detta fler gånger! MEN..! Se till att äta dom direkt dom är färdiga, för dom smakar pyton när dom är kalla.. haha. Märkte också att det var ett stort "no-no" att slänga in dom i micron och äta dom dagen efter.. Jättesega, torra och... ja... väldigt äckliga. Tack för ett bra recept! En fyra får du av mig!

  • eva23 9 december 2014

    Verkligen krispiga! Tog lite mer olja och använde Knorr Potatiskrydda istället för grillkrydda och oregano. Blev så gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.