Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Supersnabb Entrecote med grönpepparcognacsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Det här är en snabbis i köket som ger snabb belöning – det är gott, gott, jättegott och går på 10 minuter. Du gör den på enklare entrecote eller ryggbiff från exempelvis älg, brasilianskt importerat kött eller liknande. En dyr svensk kvalitetsentrecote ska man kanske däremot inte behandla på samma sätt. Ett alternativt köttval är faktiskt högrev – ett underskattat och därmed rätt billigt kött som faktiskt sitter mitt emellan ryggbiffen och entrecoten på kossans rygg...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva entrecoten i två centimetertjocka skivor. Gnid in med grillkrydda och stek på hög värme efter önskemål (en del vill ha köttet genomstekt – andra föredrar det rött inuti). Ta ur köttet och slå i en deciliter vatten och lägg i buljongtärningen. Låt det koka på hög värme under omrörning.
  2. Krossa pepparkornen i mortel eller på annat sätt (har man en bra skärbräda fungerar det). Blanda i pepparn och låt det koka tills hälften av vattnet kokat bort – häll i grädden och låt det puttra någon minut – sänk värmen på spisen. Slå i soja och cognac. Smaka av och lägg up när såsen börjar bli tjock.
  3. Njut!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Receptglad 18 oktober 2014

    Åh,detta var underbart gott. Underbar sås! Använde ryggbiff av älg...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.