Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Surdeg till frallor

 
Skriv ut

Surdeg brukar klara sig länge i frysen om man vill spara och frysa. Ungefär ett år.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1 kväll Blanda drygt vatten och vetemjöl. Rör om och ställ i rumstemperatur i skål med lock eller plastfolie över.
  2. Dag 2 morgon Rör i vetemjöl och drygt vatten. Låt stå som tidigare.
  3. Dag 2 kväll Rör i vetemjöl och vatten. Om degen kommit igång (det ska ha blivit lite bubblor i den) kan man sätta in den i kylskåpet. Annars kan man låta den stå i rumstemperatur till dag 3.
  4. Dag 3 kväll Rör i vetemjöl och vatten. Ställ i kylskåpet under lock.
  5. Dag 4 Surdegen är redo att börja bakas med, men kan vara kvar i kylen om man vill spara den. Då rör man ner 1 dl vetemjöl och 1/2 dl vatten i den några gånger i veckan för att hålla igång den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.