Surdeg brukar klara sig länge i frysen om man vill spara och frysa. Ungefär ett år.
Instruktioner
- Dag 1 kväll
Blanda drygt vatten och vetemjöl. Rör om och ställ i rumstemperatur i skål med lock eller plastfolie över.
- Dag 2 morgon
Rör i vetemjöl och drygt vatten. Låt stå som tidigare.
- Dag 2 kväll
Rör i vetemjöl och vatten. Om degen kommit igång (det ska ha blivit lite bubblor i den) kan man sätta in den i kylskåpet. Annars kan man låta den stå i rumstemperatur till dag 3.
- Dag 3 kväll
Rör i vetemjöl och vatten. Ställ i kylskåpet under lock.
- Dag 4
Surdegen är redo att börja bakas med, men kan vara kvar i kylen om man vill spara den. Då rör man ner 1 dl vetemjöl och 1/2 dl vatten i den några gånger i veckan för att hålla igång den.
Publicerat den
20 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar