Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Surdegsbröd med yoghurt

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

hittade ett recept som jag modifierat lite och det blev fantastiskt gott om jag får säga det själv... ;D

Ingredienser

Instruktioner

Blanda alla ingredienser utom mjölet och blanda ordentligt i en degblandare. Tillsätt mjölet, börja med 5 dl, tillsätt mer mjöl om det behövs, degen ska släppa från bunkens kanter. Kör sen degblandaren ca 10 min. Täck bunken med handduk. Låt jäsa tills degen höjt sig bra, helst dubblat sin storlek. Smörj en stor rektangulär ugnsform, 35 x 25 cm, med olja. Lägg degen i formen och platta till den lite med mjöliga händer. Skär upp den i rutor. Låt jäsa igen, ca 1 timme. Grädda i 225 grader 15 -20 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.