Instruktioner
1. Häll allt i degblandaren. Kör 2 min långsamt och 8-10 min snabbt.Om degen blandas för hand dubblas tiden. Låt jäsa övertäckt 2 timmar.
2. Häll ut degen på mjölat bakbord.Dela i 2 delar Forma till runda bröd. Doppa ovansidan i rågmjöl och lägg båda på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt ca.1 timma.
Sätt in en långpanna längst ner i ugnen och värm ugnen till 250 grader.
3.Snitta ett stort kryss i bröden med en vass kniv. Sätt in bröden i nedre delen av ugnen, slå på 1 dl vatten i den heta långpannan och stäng luckan snabbt.
4. Sänk till 225 grader och grädda bröden ca.30 min. Låt dem svalna på galler
Ett väldigt gott bröd!
Saftigt och gott! Mycket bra!
Mycket gott bröd.