Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Surdegsbröd 3.0

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 dagar
Skriv ut

Tredje varianten av surdegsbak på helt egen rågsurdegsgrund. Blev suveränt gott men jäste inte upp på höjden riktigt lika mkt som jag velat. Smaken var helt överjordisk dock så jag lägger in receptet för tips och inspiration.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Ta fram rågsuren och mata på med 1 dl vatten och 1 dl rågsikt. Låt stå framme i rumstemp. Lock på.
  2. I en stor bunke blandar du vetekross och linfrö, skålla detta med vattnet. Täck med plastfolie.
  3. Dag 2: Blanda surdegen och krosset, ha i jästen. Kör i hushållsassistent och blanda väl.
  4. Ha därefter i havregryn och mjöl. Kör tills bra konsistens. Degen ska vara kladdig men inte blöt.
  5. Låt stå och jäsa minst två timmar.
  6. Baka ut till två bröd, lägg på bakpappersklädd plåt. Jäs till dubbel storlek.
  7. Grädda i 275º värme de första tio minuterna, sen sänker du värmen till 200º eller 175º.
  8. Jag kör med en extra plåt under som jag häller vatten på - för att få godare skorpa på brödet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.