Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Surdegsbröd på trekorn

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 12 timmar
Skriv ut

Ett gott och nyttigt bröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kvällen dag 1
  2. Lös upp jästen i lite vatten. Tillsätt övriga ingredienser, sist vetemjölet! Häll på så mycket vetemjöl att det börjar släppa i kanterna. Kör matberedaren i c:a 3 min på låg hastighet och därefter 6 min på högre hastighet. Täck bunken och ställ bunken att jäsa i kylen över natten.
  3. Morgonen dag 2
  4. Ta fram degen på ett mjölat bakbord! Knåda sparsamt och forma tre limpor som du lägger På brädden i en långpanna. Låt jäsa övertäckt i c:a 1,5 timme. Sätt ugnen på 250 grader! Pensla bröden med lite kallt vatten och snitta med en vass kniv.
  5. Sätt in bröden i ugnen efter 5 min drar du ner temperaturen till 175 grader och gräddar ytterligare 45-50 min.
  6. Låt bröden svalna på ett galler!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • beca 5 maj 2009

    Har du recept på surdegen du använder i detta brödet? Mvh Cederlund

  • Mowa75 5 maj 2009

    Jag har gjort en surdeg på fint rågmjöl! C:a 2 dl rågmjöl 2,5-3 dl vatten Vispa ihop noga till en slät tjock smet Låt stå övertäkt i 3dagar! (jag brukar plasta in bunken) Fyll på med 0,5dl rågmjöl och 3/4 dl vatten låt stå en dag Fyll på med 0,5dl rågmjöl och 3/4 dl vatten låt stå en dag Färdig att använda! Förvaras i glasburk med lock om du inte ska använda den direkt!

  • Okänd 25 juni 2009

    Hejsan Mowa75! Har bakat ut det här brödet i dag och det blev mycket bra! Jag ger det en stark fyra. Den surdegen som jag använt finns recept på i min kokbok, till det här brödet tog jag an råg-suren. Den har stått i kylen ganska länge nu, men jag matade den och lät den stå på diskbänken ett dygn. Oj vilken fart det blev på den, den ökad nog i volym med 5-6 gånger! Tackar för ett bra recept gör: Janne-G & Lillan

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.