Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Surdegsbröd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ännu ett bröd som bakas mycket hemma hos mig

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop alla ingredienser och knåda väl – helst i hushållsassistent.
  2. Låt degen vila övertäckt i ca 30 minuter.
  3. Forma två limpor och lägg på plåt eller i brödkorg (som på bageriet) och låt dem jäsa under bakduk i ca 1 timme.
  4. Ha ugnen på 250 grader när du sätter in bröden, sänk sedan till 220. Baka dem i ca 35-40 minuter, långt ner i ugnen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • redd 20 mars 2010

    Bakade brödet idag och var på tok för lite vatten, vart tvungen att lägga till 1-2dl för att det över huvudtaget skulle bli en sammanhållen deg av det.

  • kulendra 11 oktober 2012

    Det behövs 2dl vatten till att man får bra resultat. Brödet smakar jättegott mina elever tycker mycket om det.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.