- Serverar: 25-27 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Härliga goda glutenfria surdegsbullar.
Instruktioner
- Koka upp vatten och slå det över krosset och låt det svalna till jästemperatur.
Därefter så tillsätts surdegen.
Rör ut jästen med hjälp av lite vatten.
Tillsätt där efter jäst, sirap och mjölmixen.
- Arbeta degen väl och då helst med maskin.
Låt degen jäsa i 35-40 minuter.
- Klicka ut bullarna med hjälp av en mjölad sked på en bakplåt.
Låt bullarna jäsa ytterligare i 35-40 minuter.
- Grädda mitt i ugnen under 10-20 minuter beroende på ugn.
Temperatur 225 grader.
- Pensla bullarna med vatten när de är färdig gräddade.
Publicerat den
17 juli 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
ska man låta krosset stå i 12tim eller till jästemperatur?