Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lisbeths glutenfria surdegsbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 25-27 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Härliga goda glutenfria surdegsbullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och slå det över krosset och låt det svalna till jästemperatur. Därefter så tillsätts surdegen. Rör ut jästen med hjälp av lite vatten. Tillsätt där efter jäst, sirap och mjölmixen.
  2. Arbeta degen väl och då helst med maskin. Låt degen jäsa i 35-40 minuter.
  3. Klicka ut bullarna med hjälp av en mjölad sked på en bakplåt. Låt bullarna jäsa ytterligare i 35-40 minuter.
  4. Grädda mitt i ugnen under 10-20 minuter beroende på ugn. Temperatur 225 grader.
  5. Pensla bullarna med vatten när de är färdig gräddade.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • aattaa 17 juli 2012

    ska man låta krosset stå i 12tim eller till jästemperatur?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.