Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Surströmmingslåda

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 55 minuter
Skriv ut

Fick av min granne. Den är så god!

Ingredienser

Instruktioner

Skala potatisarna och skiva dem. Skala lökarna och skiva dem fint. Man kan fräsa på löken lite i smör för mildare smak. Varva potatis, lök och surströmming i en smord ugnsform. Börja och sluta med potatisen. Klicka på smör och häll över drygt hälften av grädden. Grädda i 200 grader i 35 min. Då tar du ut formen och häller på resten av grädden vid kanterna. Grädda sedan i ytterligare cirka 20 min. Potatisen överst ska vara mjuk. Servera med tunnbröd och messmör.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • annelieberggren 16 augusti 2008

    det här lät både gott och läskigt... men jag måste ju pröva den...

  • Okänd 18 november 2008

    Detta var ett ovanligt men mycket gott sätt att äta surströmming på .Har gjort det många gånger. Hälsningar trattisen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.