Sushi recept

Din sökning gav 89 träffar


Sushiris - Sushiskola

1. Börja med att blanda er sushi su. 2. Se till att både saltet och sockret löser sig i risvinägern. 3. Koka sen riset 20 min i antingen i riskokare eller i kastrull. 4. Kokar ni det hemma så är de..
Norimaki - Sushiskola

1. Lägg noribladet på bambumattan med den blanka sidan ner. 2. Fördela riset på noribladet med lätt fuktade fingertoppar. 3. Spara en kant längst upp på noribladet, cirka 1cm, för att kunna limma i..


Wasabi - Sushiskola

1. Se till att blanda wasabin i omgångar så att du sakterliga blandar ihop pastan med vattnet. 2. Blanda även ned lite colemans senapspulver.


Nigiri - Sushiskola

1. Krama 20 gram av riset lätt i ena handen till en oval form. 2. Lägg den ena laxskivan i mitten av den andra handflatan. 3. Smaksätt laxskivan med en liten sträng wasabi. 4. Lägg riset över laxen..Misodressing - Sushiskola

1. Börja med att blanda ned misopastan med risvinäger och Mirin. 2. Blanda tills ingredienserna är väl ihopmixade. 3. Tillsätt Dijonsenap. 4. Smaka upp med salt och peppar.


Flamberad sushi - Sushiskola

1. Börja med att rulla ihop detta med lac i botten som du sedan täcker med ris och tillhörande grönsaker. 2. Häll över spriten. 3. Tänd på konjaken som du har i en liten kastrull som du sedan häll..


Hosomaki - Sushiskola

1. Lägg noribladet på bambumattan med den blanka sidan ner. 2. Fördela riset på noribladet med lätt fuktade fingertoppar. 3. Spara en kant längst upp på noribladet, cirka 1cm, för att kunna limma i..


Apelsinkakor

Små, lite kluriga kakor som min mormor alltid har bakat till jul. Apelsinsmakande mandelfyllning omsluten av mördeg.

Onigiri - Japanska Risbollar

Perfekt till picniken, eller lunchlådan. Den lättaste Japanska rätten som finns, och nyttig är den också! I det här receptet fylls risbollarna med lax, men i stort sett kan du fylla dem med vad som h..


Gari

Inlagd ingefära. Gott tillbehör till sushi, men även till en stekt eller grillad köttbit.


Wasabilax i ugn

Från det att vi lärt oss att älska sushi lagar vi gärna mat med japanska smaker Detta recept är mycket enkelt med få ingredienser. Prova dig fram med mängden wasabi
Sashimi på tonfisk och rädisor

Enkel, frisk tonfisksashimi, som de flesta kan tycka om. Rättika, rädisor, inlagd ingefära och Wasabipasta - det är allt... Plus lite japansk soya. Bilden visar även olivsaltflingor, men dessa är onö..