Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Japansk omelett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Chirashi Sushi är en japansk rätt som består av ris och skaldjur, grönsaker och kryddor. Bjöd på detta för ett par år sedan och det blev mycket uppskattat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Häll svampen, med spad, i en kastrull och tillsätt soya och sherry. Sjud ca 10 minuter och häll av spadet.
  2. Blanda det kokta riset med vinäger, socker och salt. Blanda ner räkor, ärter och svamp. Spara några räkor och ärter till garnering.
  3. Vispa äggen lätt med vatten och salt. Värm lite olja i en omelettpanna och grädda 4 tunna omeletter i omgångar. Grädda bara på ena sidan.
  4. Lägg lite risfyllning på omeletten och vik ihop till ett paket. Stjälp upp på varma tallrikar med skarvarna neråt. Skär ett kryss i varje omelett så att fyllningen blir synlig och garnera med tunna strimlor av syltad ingefära, några ärter, räkor och persilja. Servera resten av riset separat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.